> Maak een afspraak voor woonadvies

Neem contact op

29

jun.

Het uitkiezen van een kledingkast

Kasten zijn een relatief nieuw fenomeen. Tot in de zeventiende eeuw was de kist het voornaamste opbergmiddel in huis, daarna begon de kast pas aan zijn langzame intreden. Eerst konden slechts de rijke kooplieden zich dit nieuwe meubelstuk veroorloven, tegenwoordig zijn er in de meeste huizen vele kasten te vinden. 

Over kledingkasten 

Kledingkasten zijn misschien wel de lastigste kasten om uit te zoeken voor uw huis. Het liefste wilt u er al uw kleding in kwijt kunnen, en misschien zelfs wel handdoeken of linnengoed, maar de kast moet ook niet het hele huis domineren. Zaak is daarom een kast uit te zoeken die voor u zo'n handige indeling heeft, dat u er al uw spullen in kwijt kunt zonder dat dit onnodig veel ruimte inneemt. 

De juiste kledingkast 

Zeer belangrijk in de keuze voor een kledingkast is of u uw meeste kleren liever hangend of liggend opbergt. Veel kledingkasten hebben namelijk of veel ligruimte, of juist voornamelijk hangruimte. Er zijn echter zeker ook kasten waar beide samenkomen. Kijkt u dus eens goed naar uw eigen kledingcollectie voor u uw keuze maakt. Spijkerbroeken, t-shirts en sommige truien kunnen prima liggend opgeborgen worden, maar jurken, pakken en bloezen worden daar over het algemeen niet beter van. 

Ook belangrijk 

Naast de juiste indeling is het ook belangrijk om te letten op de ruimte die u beschikbaar heeft voor de kledingkast, het kleurenschema van de kamer waarin de kast komt te staan en het gewenste materiaal. Het is niet alleen zaak te letten op de beschikbare oppervlakte, maar ook op de beschikbare hoogte. Sommige kasten zijn erg hoog en zullen niet in alle woningen passen. Met name enkele nieuwbouwwoningen hebben erg lage plafonds. Verder kunt u kijken naar het kleurenschema van de kamer waarin de kast komt te staan. Neutrale houtsoorten passen vrijwel overal bij, maar misschien past een moderne glimmende kast juist beter bij uw interieur. 

Laatste tip 

Op internet vindt u een enorm aanbod aan kledingkasten. Hier kunt eens rustig rondkijken zonder dat u wordt lastiggevallen door opdringerige verkopers. Kijk voor meer informatie en inspiratie ook eens op www.home24.nl

In onze winkel krijgt u een demonstratie van onze productmogelijkheden en u krijgt van ons altijd gratis en vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Vandaag geopend:
10.00 uur tot 16.00 uur

Service vinden wij als familiebedrijf van oudsher erg belangrijk.

Daarin onderscheiden wij ons echt van de concurrentie. Niks 'mooi praterij'!. Klanten kunnen bij JB Woonstijl nog echt rekenen op de vertrouwde service van vroeger zoals die bij ons al generaties word doorgegeven. Fouten kunnen tenslotte gemaakt worden maar het gaat erom hoe het opgelost wordt.